Logga in

Glömt ditt lösenord?

Är du ny kund?

delikatesser på nätet

Varumärken

Vi på Gourmetrummet presenterar med stolthet våra leverantörer här nedan. Vi älskar blandningen mellan närodlade favoriter med erfarna klassiska varumärken.


ADD:WISE är ett designföretag som tar fram vackra och goda produkter. De värnar om hög kvalitet och fokuserar på funktion och högklassig design. ADD:WISE arbetar uteslutande med hållbar produktion genom att tillverka med omtanke för miljön, för människorna som arbetar med produktionen samt för människorna som köper produkterna.

All produktion baseras på grundvärderingar som återfinns inom Fairtrade, ekologiskt och närproducerat. ADD:WISE kombinerar kunskap om kvalitativ design, medveten och hållbar produktion 
med passionen att bidra till en mer jämställd och rättvis värld.



1854 byggdes Almaregården i gamla Kämpingeby, precis vid Söderslätt och Falsterbonäset. Namnet kommer från latinets "al mare" som betyder "vid havet", och mycket riktigt ligger badstranden en cykeltur bort! Den fyrlängade gården har byggts om titt som tätt och 2004 öppnade de sina dörrar med en blom- och trädgårdsbutik. Idag finns där växtcenter och en handelsträdgård med höns, kaniner och getter.

Deras lakrits görs helt på naturliga råvaror och iransk lakritsrot, den är också helt vegansk eftersom de inte använder gelatin.


Ambrogio "Ambri" Felli flyttade till Sverige med sin familj hösten 2013. Ambrogio är född och uppväxt i Rom men har även bott diverse år i Palermo på Sicilien och i Milano. Det tog inte lång tid innan Ambri insåg vad han saknade mest från sitt Italien - klimat & mat. Klimatet kan man ju inte göra så mycket åt men däremot kan man ju dela med sig lite av Italiens matkultur. Tänkt, sagt & gjort. Ambrogio började sälja sina importerade delikatesser på marknader. Milen blev många och nätterna i skåpbilen långa. 1 November 2015 fick familjen tillträde till sitt drömhus i Bodafors där det lyckligt nog också fanns 7 små bodar på gården. Ambrogio renoverade upp de första 3 sektionerna i lagersyfte/ gårdsbutik. Gårdsbutiken har haft mycket aktiviteter, smakupplevelsekvällar & många härliga stunder. Sakta men säkert har han utvecklat diverse tankar, ideer & öppnade den 14 Februari 2017 en butik i Eksjö.
Ambri's Italien har högkvalitativa produkter som alla är noga kontrollerade och unika. Det bjuds alltid på lite smakprov i butiken & Ambrogio är väldigt mån om den personliga servicen och upplevelsen av att handla på ett annorlunda och genuint sätt. Ambris Italien kan även erbjuda kallskurna plankor i diverse former.




Artisans Pyrénéens är en Pyreneisk hantverksberättelse som bygger på ett kollektivt äventyr som började 1984. Entusiaster från Pyrenéerna ville erbjuda de allra bästa produkter från området och bestämde sig för att göra slag i saken. Artisan Pyrénéens handlar om närhet och lokal preferens. Området har en stark identitet som återspeglas i mångfalden av produkterna och i ett kvalitativt hantverk. Företaget är litet med färre än 20 anställda men bidrar avsevärt till ekonomins utveckling i byarna runt bergskedjan.

Artisans soppor är naturliga, i vissa fall ekologiska och har en fyllig smak.


Artisan Biscuits är ett familjeföretag från vackra Derbyshire Peak District nationalpark i England och har drivit verksamhet i över 70 år. Trots att världen förändrats avsevärt under de 70 år som Artisan varit verksamma har de lyckats bevara sitt traditionella sätt att baka kex och kakor på.

Artisan bakar med äkta matglädje och hantverkskänsla. Paul som idag är huvudbagare väger, mixar och arbetar genom degen på samma gamla traditionella sätt som för 70 år sedan.



Mörk, ren, rik och ärlig … så kan man beskriva produktserien från Barú och så länge det står Baru på utsidan så vet man att man är ”in for a real treat”. Barú är ett belgiskt konfektvarumärke med känsla av det roliga och magi. Alla partier produceras förhand, i små mängder, med premiumingredienser och med belgisk expertis. Produkterna är fulla av smak och kreativitet. I Barús belgiska hus blandas en djup aromatisk kakao med små mörka belgiska chokladfigurer, fluffiga marshmallows och chaikryddor. Samtliga produkter är dessutom naturligt fria från konserveringsmedel och färgämne. Smaken sätter också ett leende på läpparna.


Belberry´s Royal Preserves är en belgisk producent av delikatesser såsom marmelader och inlagda frukter. Historien sträcker sig tillbaka till 1956 då André Vandererfven ärvde en liten livsmedelsbutik och började att själva konservera frukt som han sålde i butiken och på den lokala marknaden. 1990 tog hans son Thierry över affärsverksamheten och började då att exportera de hemlagade och ärvda recepten.



Belvoir Fruit Farms producerar lemonad, saft och fruit crushes på en familjeägd gård Lincolnshire countryside, England. Mary Manners, fru till John Manners som startade Belvoir, lät på 70-talet tillverka egna safter i hemmaköket på gården och sålde till det stora antalet besökare till Belvoir Castle; ett slott mycket nära familjegården.

Mary Manners pressade flädern som växte och än idag växer vilt runtomkring gården och skapade då den fantastiska fläderdrycken som Belvoir än idag är världsberömda för. Fläderdrycken blandades i stora kar med vatten, socker och citron. Idag är dessutom stora delar av Belvoirs produktsortiment ekologiskt.

Belvoir Fruit Farms drivs idag vidare av familjemedlemmar inom familjen Manners, med samma anda och passion som för 40 år sedan. Belvoir använder också samma metoder för att producera sina olika drycker trots att dem idag exporterar världen över. Belvoir dryckers produceras med det lokala källvattnet tillsammans med pressning och kokning av färska blommor, frukter och kryddor.

Belvoir kompromissar aldrig på kvaliteten och garanterar naturliga drycker utan några som helst tillsatser.



Birgittas Matbod är ett familjeföretag beläget på Öland och drivs sedan tio år tillbaka av familjen Tunhov.

I det egna köket i nybyggda fräscha lokaler tillverkas tomatmarmelad, syltade tomater, olika sorters smaksatt honung från Öland, Öländsk chutney samt toastsenap från recept framtagna av Birgitta Tunhov, som familjen fortsätter att förvalta efter hennes bortgång.

Produkternas råvaror är så långt det är möjligt hämtade från Öland. Birgittas mångåriga arbete med att dela med sig av sina gedigna matkunskaper borgar för att samtliga produkter från Birgittas Matbod ger kunden en äkta känsla av Öland!

Från och med år 2011 är nästa generation i familjen, dottern Charlotta Tunhov Grönstedt medverkande som delägare och ny medarbetare i företaget. Detta resulterar i att företaget utvecklas och expanderar och nya svenska delikatesser kommer på sikt att tas fram i det småskaliga egna produktionsköket.

Birgittas Matbod har vunnit flera utmärkelser tex. Brons i SM i Mathantverk 2011 och Gyllene Pumpan 2012.


Biscuiterie du Quercy har gjort gammeldags maränger och andra desserttillbehör sedan 1967 och drivs av familjen Gazaud. Precis som området där fabriken ligger, som är känt för sitt gastronomiska rykte, är Biscuiterie du Quercy kända för sina naturliga och kvalitativa råvaror producerade i enlighet med livsmedelsstandarder.



Björklunds Kafferosteri rostar bönorna på plats i närheten av nya Saluhallen Slakteriet på Slakterigatan 10 i Västerås och skapar nya typer av specialkaffe för hjärta och hjärna. Björklunds Kafferosteri tror på äkta kaffekärlek och njutningsfulla upplevelser för alla sinnen. Förutom att bjuda livsnjutare på ett äkta kvalitetskaffe, resultatet av kunnande, passion och hantverkskänsla, vill de få människor att öppna ögonen för specialkaffe.

Som de kaffeälskare de är, vill Björklunds Kafferosteri sprida kunskapen och upplevelsen av ett gott, nyrostat kaffe (doften, smaken ch känslan) i Sverige. Med Björklunds Kafferosteri lever den 100 år gamla, lokala kafferostartraditionen igen med dofter, intryck och varor av hög kvalitet. Här kan livsnjutare upptäcka och utmanas i upplevelsen hur ett kaffe ska och kan smaka. Rosteriet visar nya vägar till kaffenjutning med hjärta och hjärna och hedrar ett lokalt, passionerat hantverk som sträcker sig över ett sekel.



Bonta Lucane grundades 1987 i det charmiga landskapet Sassi di Matera, beläget i södra Italien. Sassi di Matera är ett landskap på Unescos världsarvlista kända för sitt unika bröd. I detta område producerar italienska Bonta Lucance sina populära snacks och kex med recept och en tillverkningsprocess som överförts från generation till generation.

Bonta Lucane använder inga som helst konserveringsmedel eller tillsatser i sina produkter. Produktserien finns bland annat i smakerna: tomat och oregano, persilja och vitlök, naturella med olivolja samt de typiskt italienska bröden bruschette. Bonta Lucanes kex och snacks smakar precis somi Italien och är goda speciellt till ost- eller tapastallriken.





Italiensk honungsproducent från Piemonte i norra Italien. Ett familjeföretag med en enorm expertis inom honungsodling. Brezzo har cirka 5000 bisamhällen utspridda i Italien och samarbetar med många bioldare runt om i Europa.

Brezzo har ett stort ekologiskt sortiment och är kända för sin fina Akaciahonung. Akaciahonungen i sin tur är känd för sin söta smak, lätta konsistens och fina, ljusa nästintill transparenta utseende.



Hasselnötter från Piemonte är kända och eftersökta av konditorer världen över på grund av sin fantastiska smak och arom. Bruno Bressanos hasselnötter odlas på tre gårdar i byarna Cravanzana och Serravalle Langhe på kullarna i Alta Langa. De kommer bäst till sin rätt genom att användas tillsammans med choklad, t ex i Gianduja –en sorts chokladkaka gjord på 30% hasselnötter.



I chokladstaden Bryssel i Belgien ligger en av världens mest kända chokladproducent: Café Tasse. Café Tasse gör kvalitetschoklad i fin, unik design och med en autentisk smak. Sortimentet spänner över chokladkakor, praliner och mängder av fina presentaskar. Själva menar Café Tasse att livet bygger på choklad och att få arbeta med choklad är sin lyckans lott i livet. Café Tasse är ett företag med över 20 års erfarenhet i branschen och vars varumärke finns i ansedda butiker runt om i världen så som på Lafayette Gourmet i Paris, Harvey Nichols i London och på de finaste hotell, restauranger och flygplatser.


Caffarel grundades 1826 av entreprenören Pier Paul Caffarel som hade en innerlig passion för choklad. Idag är Caffarel en av de mest erkända choklad- och godistillverkarna i världen med bas i italienska chokladstaden Turin. Caffarel är idag ledande bland annat med den kända Ginadujachokladen som Pier Paul Caffarel uppfann så tidigt som början på 1800-talet. Giandujachokladen är speciell i det att den innehåller de allra dyrbaraste och exklusiva Piemonte-hasselnötterna.

Med sin obestridliga kvalitet, sofistikerade förpackningar och noggranna uppmärksamhet på varje detalj så finns Caffarel på de bästa av bagerier och konfektyrbutiker runt om i Italien och övriga världen.


Cartwright & Butler startade sin verksamhet år 1981 med att sälja marmelader från ett hantverksgalleri i den lilla kuststaden Yorkshire i England. Varumärket är genomgående lyx, från smak och valet av ingredienser, till lyxiga förpackningar.

Det dröjde inte länge förrän Cartwright & Butler började att exportera sin produktserie som sträcker sig över marmelader, curder och kakor. Idag hittar vi Cartwright & Butlers produktsortiment på lyxiga varuhus som Harrods, John Lewis, Harvey Nichols, Selfridges med andra exklusiva återförsäljare runtom i England.



Casa Rinaldi är född ur passionen för traditionell balsamvinäger från Modena och tar sitt namn från byggnaden från 1888 där familjen Rinaldis gamla vinägerfabrik ligger. Här, där tiden verkar stå still ligger 40 antika och värdefulla fat med Modenas ”svarta guld” som sakta får liv. Idag är Casa Rinaldi ett modernt företag med kontor på flera ställen i Italien och utomlands, b.la ett i Toscana som specialiserar sig på att tappa olivolja. Men högkvarteret ligger kvar på landsbygden i Modena bara några meter ifrån originalfabriken i en avantgardebyggnad på 7000m² med 1500 designad av arkitekterna Marco och Stefano Fontana.
Casa Rinaldi har tagit sig an utmaningen att erbjuda världen traditionell Modensk balsamvinäger, en produkt man tidigare avstått från att saluföra till den stora massan, utan av tradition hållits svartsjukt i privat ägo och skänkts endast till familj och kära vänner.



Choc Stars chokladkakor i mörk choklad kommer från England och är ett varumärke som vunnit flera utmärkelser för sina kreativa förpackningar med avbildningar av kända personer världen över. Kakoahalten är minimum 50 % och kommer från Ecuador.


Ett fantastiskt, exklusivt och ekologiskt chokladvarumärke från Spanien. Chocolate Orgániko är ett familjeföretag från Madrid med höga kvalitetskrav, med ingredienser som valts ut från mindre, ekologiska och pålitliga odlare. Varumärket finns representerade i många av världens premiumbutiker. Fin design och ett högkvalitativt innehåll på alla sätt. Chocolate Orgániko startades 2004 när ägarna till varumärket idag bestämde sig för att bygga en chokladateljé och satsa på sin livsdröm.


Clovis franska vinäger har varit en av Frankrikes ledande producenter och exportörer av vinäger sedan 1976. Företaget är baserat i Reims som är huvudstaden i regionen Champagne och som hyser de allra främsta producenter av vinäger. Idag är företaget ett stort namn på såväl nationell som internationell nivå.





Concoct Fabrique startades årskiftet 2013/2014 med ett enda mål: att med lokala råvaror och med ett genuint mathantverk skapa ett sortiment av de mest udda och annorlunda smakerna i Skåne.

Sen dess har allt gått i raketfart och idag görs inte bara marmelader utan även geléer, senap, ketchup, olika chutneys och sirap.

De olika produkterna har oftast en bas av lokalt odlad frukt/bär/grönsak med en utmanande kombination av annan frukt/bär/grönsak, krydda, ört eller spritsort som pricken över i:et.

Concoct Fabrique använder inga tillsatser. Färsk ekologisk citron används i de i de flesta produkterna istället för pektin. Alla geléer är också helt fria från pektin.

Bitar av frukt finns alltid med och marmeladerna späds aldrig ut med vatten, det är bara socker och frukt/bär/grönsak som tillsammans kokar ihop till en smakrik produkt. Det smakar helt enkelt det som står på burken.

De goda fikonmarmeladerna tillverkars på små delikata 1:a klass fikon, i dessa marmelader tillsätter vi vatten då fikonen är torkade.

Oftast färska frukter/bär eller grönsaker i den mån det finns över säsong. Under bärens olika säsonger köps det massor av lokala råvaror som sedan beredes och fryses in, inför vintern.



Costa Ligure är en av Italiens främsta producenter av äkta pesto och är en av få tillverkare som använder färsk basilika. Den färska basilikan ger en smak väldigt lik hemgjord pesto. Costa Ligure producerar italienska delikatesser i San Remo som ligger på den vackra Liguriska kustremsan. Pesto från Ligurien och Genova kallas för Pesto Genovese och kännetecknar kvalitet och hantverkskänsla. Produktserien innehåller inga konserveringsmedel eller färgämne.


Giacomo Crespi startade sitt företag med försäljning av olivolja 1925, men produktionen av olja på familjegården i Ligurien har rötter tillbaka till 1700-talet. Produktionen av olivolja har efterföljts av många andra produkter i form av pesto, såser och tapenade.


Sofistikerade drycker som inspirerar. Cucumis står för hög kvalitet, tidlös smak och arvet av enkelhet. Minskning till det väsentliga är deras filosofi. Att utöka sina kunders horisont utan att vara för krävande är deras utmaning. Nyfikenheten att experimentera, skapa symbiotiska relationer medan de speglar samhällets anda är den standard de strävar efter för sig själva och sitt varumärke Cucumis. Hittills är många ledande hotell världen över och mer än 35, en, två och tre stjärniga Michelin-restauranger överens med dem.


1692 erhöll François Dammann det exklusiva privilegiet att sälja te i Frankrike av Louis XIV. 1925 grundas företaget Dammann av Robert och Pierre Dammann i den Franska kolonin Tamatave (idag Toamasina) på Madagaskar.

Under årens lopp har de största kapitlen i historien om franskt te skrivits. Företaget har utvecklats och utökat sitt produktutbud med exempelvis marmelader, men fortsätter att drivas av passion för teéts mest förtrollande och fängslande egenskaper. Denna expertis har nu överlåtits till tredje generationen som fortsätter kultivera och odla denna passion för te.



Världslig, robust, direkt och intensiv – det är riktmärken för De Rotterdamsche Oude. Världslig, för de finns över hela världen och är öppna för alla kulturer. Robust, för De Rotterdamsche Oude känns som hemma i områdena kring den ståndaktiga och robusta hamnen i Rotterdam. Direkt, för de är tydliga och otvetydiga. Intensiv, för de ger stunder av njutning och en äkta De Rotterdamsche Oude-smak.


Floden Verde har runnit genom landskapet i Abruzzo i miljontals år, men sen 1967 används dess vatten till att tillverka traditionsenlig pasta av hög kvalitet. Det naturligt kalla vattnet framhäver den unika smakprofilen i durumvetet som används i Delverdes pasta.

 



Don Antonio & Don Antonia heter farfar och farmor i detta italienska och härliga familjeföretag som är uppkallat efter mor- och farföräldrarna. Beläget på vackra Sicilien exporterar Don Antonio & Don Antonia sina fantastiska produkter som spänner över äkta italienska pastasåser till pasta och olika sorters antipasto.

Allt är gjort på färska produkter från Italien, inspirerat av ”gamla” recept som ärvts vidare från mamma till dotter, från pappa till son, i flera generationer. Produkterna från detta varumärke har en smak som påminner om det autentiska, italienska köket.



Franska d’Haubry är specialiserade på macarons; en fransk delikess som räknas till prinsessan av bakverk. Macarons är små mandelmarängkakor som fylls med smörkräm och läggs ihop två och två. Kakorna görs på äggvita och mandel och smaksätts med olika smaker.

Företaget startades av Pauline, en som säger sig själv vara en väldigt ”tjejig” tjej som älskar mat och små sofistikerade saker. Det är också på detta vis som Pauline beskriver hennes macarons.



Effervé erbjuder en serie kolsyrade lemonader från Frankrike, paketerade i vackert graverade glasflaskor. Flaskorna har blivit Effervés signum och gjort dem världsberömda. En hantverksprocess från en fransk tradition av kvalitet och prestige. En underbar, bubblig och uppfriskande lemonad som ofta syns i ledande gourmetmagasin och på mässor. Effervé tar ständigt fram nya och spännande smaker.


EL Avión är ett spanskt livsmedelsföretag specialiserade på bland annat kryddblandningar specifika för spanska rätter som den klassiska Paellan. El Avión har över 90 års erfarenhet inom branschen och är inte enbart duktiga på smaker, produkter presenteras också i vackra förpackningar såsom spanska kryddor i vintagestil.


English Tea Shop älskar verkligen att producera te och det är av denna anledning som de gjort det till sin livslånga utmaning, att utveckla och ta fram den bästa möjliga tekoppen till hela världen. English Tea Shop söker ständigt efter finare och mer smakfulla ingredienser, och tar hjälp av experter inom teindustrin för att ständigt göra sina produkter bättre.

English Tea Shop ligger i hjärtat av Sri Lanka. Härifrån produceras en stor del av olika tesorter vi finner runtom i världen och på ön har det odlats te sedan 1869. I slutet på 1800-talet köpte Sir Thomas Lipton teplantager i England, skapade ett eget varumärke och började att exportera te till England. Förr var Sri Lanka en stor kaffeproducent men efter att kaffeplantagen förstörts av sjukdomar började man att istället att odla te.

English Tea Shop har en uppsjö tesorter av allt ifrån traditionella English Breakfast och Earl Grey till härliga blandningar av citrongräs, ingefära och citrus. Grundaren till English Tea Shop hade varit i tebranschen i över 30 år då han kände ett behov av att satsa högre. Behovet av starkare smakupplevelser fick honom till att grunda English Tea Shop som idag finns i stora delar av världen, kända för sitt fantastiska te och vackra förpackningar.



Ets Fallot är en berömd senapstillverkare från franska Beaune som ligger i hjärtat av Bourgogne. Staden är ett center för produktion av klassisk dijonsenap och fantastiska viner och Ets Fallot har här producerat fransk dijonsenap sedan 1840. I Beaune finns också ett unikt senapsmuseum man som turist kan besöka, se och läsa om senapens historia fram till idag.

Fallot Mustard Mill heter familjeföretaget och drivs idag av den nya generationens medlemmar. För att hela tiden sträva efter att bli bättre har Ets Fallot satsat mycket på att försöka vinna utmärkelser för sin fina kvalitet. Bland annat har de blivit certifierade av IFS (International Food Standard).

Trots att Ets Fallot exporterar till stora delar av världen har de bevarat många traditionella metoder för produktion. De arbetar också mycket för att bli ett hållbart företag där avfallet sorteras och de återvinner mycket själva av material inom företaget.

Idag arbetar Marc Désarménien, barnbarn till Edmond Fallot, som ägare till företaget och till hans hjälp tjugo stycken andra medarbetare för att säkerställa kvaliteten.



Sedan 1912 har Eugéne Brunel bejakat sitt förstklassiga kunnande kring traditionella bordsoliver. Sålunda har tre generationer Brunel efterträtt varandra genom att bevara hantverket som gjort dem kända. Eugene Brunels oliver och tapenader har en accent som för tankarna till det sydfranska landskapet de är producerade i. De kommer från egna odlingar, så får du också förstklassiga oliver av Frankrikes finaste arter. Sina inläggningar håller Brunel så rena som möjligt. Inga färgämnen till svarta oliver. Traditionellt läggs dessa in med enbart salt och rapsolja. Till de gröna har man enbart en saltlag med mjölksyra. Oliverna behåller sin fasthet och har en underbar smak.


Farmhouse Biscuits gör traditionella, engelska kakor i vackra förpackningar och enligt ärvda familjerecept. Farmhouse är stolta över att vara traditionella, älskar sina gamla familjerecept och traditionella bakningsmetoder.

Farmhouse menar på att trots att miljön omkring dem har förändrats så bakar dem fortfarande sina kakor på sitt genuina vis. Det är också därför kakorna smakar så likt hembakat och skiljer sig från mängden. Why change the habits of a lifetime?



När Fever-Tree skapade sin första tonic water för drygt tio år sedan förändrades marknaden för drinkvatten. Fever-Tree skapades efter att engelsmännen Charles Rolls and Tim Warrillow analyserat innehållet i vanliga drinkvatten. De fann att det för det mesta bestod av billiga artificiella smaksättningar samt konserveringsmedel.

Efter lång efterforskning av historiska tonicrecept, samt resor världen över för att hitta rätt råvaror, lanserades deras första tonic water 2005. Den var gjord på kinin av högsta kvalitet, botaniska oljor samt källvatten och hyllades direkt som världens främsta tonic.



Nawarra började tillverka rån i tyska Sachsen 1992, sen dess har produktionen utökats till olika sorters marshmallows och snacks.
De senaste åren har de växt till Tysklands största importör av italienska bakprodukter och konfektyr genom märket Fiore Mio.
Företaget är IFS-certifierat.


Historien om Ciresa början 1927, när Giovanni Ciresa, endast 25 år gammal började köpa upp ost i trakterna kring Valsassina för att själv lagra den. Valsassina är en dalgång i alperna, numera världskänd för sin traditionella osttillverkning. När sönerna Vittorio och Alfredo blev äldre fick även de hjälpa till och så fortsätter det än idag med nästkommande generation. Ciresas riktmärken är desamma som de var 1927: engagemang och långsiktig planering, som gjort att de är ett märke att lita på i den globala marknaden.


Allt började 1992 när företagets grundare Johanne Dion var på en resa till London. Medan hon kopplade av på uteserveringen till ett tehus hörde hon Big Bens klockor slå fyra gånger. Four O’Clock te hade fötts! När Johanne återvände till Quebec började hon och hennes team utveckla teer och örtteer för att kunna dela med sig unika och smakfulla teer till kanadensare.

Teamet är fortfarande baserat i Saint-Bruno-de-Montarville, en förort till Montreal, och det är här de drömmer fram, smakar och tillverkar sina teer. Four O’Clock är ett familjeföretag och passionen för te har förts vidare från mor till dotter. 2015 tog Joannes dotter Karine över driften av företaget, men Joanne är fortfarande delaktig och bistår teamet.
Four O’Clock har en brinnande respekt för människorna som odlar teer, örter och kryddor. De blev pionjärer i Kanada när de 2003 lanserade sin första fairtradeprodukt, ett Earl Grey-te. De är fortfarande hängivna fairtrade och har utvecklat detta genom att ta fram ett brett sortiment fairtrade teer som också är ekologiskt odlade och GMO-fria. Vad exakt är då fairtrade? Four O’Clocks teeer är gjorda från ingredienser vars odlingssätt är anpassade till de lokala samhällena med betoning på hållbarhet.
Genom sitt engagemang i miljörörelsen lägger de vikt på att välja produkter som respekterar våra kroppar såväl som naturen. Tepåsarna har inga häftklamrar och är 100% komposterbara, askarna gjorda av återvunnen kartong och återvinningsbara.

Även om du följer en viss diet kan du njuta av Four O’Clocks teer, de är naturligt glutenfria och kosher.


Historien om D´Orazio Frantoio sträcker sig tillbaka till 30-talet när Francesco D´Orazio först lät producera sin första extra jungfruolivolja i södra delen av italienska regionen av Apulien.

Kärleken till oliver, Apuliens skatt, har drivit familjen Orazio att alltid sträva efter perfektion. Olivkvarnen har på senare år bytts ut till en modernare för att få fram extra smak till sin Extra Virgin Olivolja. D´Orazio Frantoio odlar sina egna oliver på landsbygden runt italienska staden Conversano, där de också har sin olivfarm.

Familjen D´Orazio brukar bjuda in allmänheten under själva skördeperioden för att se hur oliverna plockas och hanteras under processen. Olivoljan från d´Orazio har mycket smak och en lätt bitter ton. Underbar till sallad, mozzarella, tomat mm.



Fromagerie D’Auxon i Auxon i hjärtat av den Franska Champagne-regionen är ett oberoende familjeföretag genom vilket kunnande och vetande kunnat passera genom fyra generationer av osttillverkare.
De känner starkt för sina produkter och håller produktionen begränsad för att inte tumma på ostens kvalitet. Det är den ständiga strävan efter kvalitet och respekten för tradition som ger Fromagerie D’Auxons produkter sin speciella och unika smak som känns igen världen över. De eftersträvar alltid den kvalitet som speglar deras historia baserad på passion och engagemang för osttillverkning.


Familjen Delin har tillverkat ostar i hjärtat av Bourgogne sedan 1969. De specialiserar sig på ostar typiska för regionen som Brillat-Savarin och Regal Bourgogne.


Fru Jennys Hantverk & Skafferi huserar i Sorunda, Nynäshamn. Här bakas det biscotti samt kokas sylt och marmelader på traditionellt vis med bra råvaror och äkta produkter såsom smör och färska bär till dig som vill ha riktiga delikatesser med god smak, utan konstiga tillsatser.

Småskaligheten ger henne möjlighet till att lägga ner tid och kärlek i allt detta. Alla produkter är gjorda med ömhet och bara de bästa råvarorna. Fru Jennys sylter och marmelader är helt fria från konstgjorda E- nummer och citronsyra.



Extra jungfruolivolja av högsta kvalitet sedan 1955!

Tre generationer, massor av passion, och en region som blandar skönhet, kultur och hårt arbete. Det är ingedienserna som kan vara hemligheten till Gabriellonis olivolja. Familjen Gabrielloni har med erfarenhet och driv tillverkat olivolja sedan 1955. Men själva odlingen av oliver har alltid varit grundstenen i deras arbete.
Farfar Marino var den första att ta de handplockade oliverna från Recanatis kullar för att pressa dem i familjens olivkvarn. På 60-talet utökades produktionen av sonen Emilio och kärleken till olivoljan spreds genom familjen.

Noggrannhet och kompetens, passion och engagemang.
Med sin ärvda erfarenhet och passion arbetar nu barnbarnen Elisabetta och Gabriella Gabrielloni genom årstiderna med att utvinna sin dyrbara olivolja. Ingen del av processen är oviktig, allt kontrollerat och utvalt med noggrannhet. Från beskärningen av trädplantor till det omsorgsfulla valet av oliver, från pressning till buteljering, alla steg följs rigoröst.

Detta är det enda sättet att utvinna Gabriellonis extra jungfruolivolja. Och det är det här engagemanget som gjort dem till vinnare av flera prestigefyllda priser både i och utanför Italien.


En av Italiens mest kända kvalitetsproducenter av extra jungfruolivolja, med tusentals egna olivträd i vackra Apulien på klacken i södra Italien. Familjen har odlat och pressat sina egna oliver sedan 1926 och idag drivs Galantino av söner och barnbarn till grundaren.

Galantino har vunnit flera utmärkelser för sin fina kvalitet. Galantino finns idag representerade i mängder av premiumbutiker runt om i hela världen.



Gardiner´s of Scotland är specialiserade på vaniljkonfekt i läckra plåtburkar och är ett familjedrivet företag sedan 1949. Idag drivs Gardiner´s av den andra generationen familjemedlemmar. Tom med fru Maureen samt barnen Tom och Hazel arbetar varje dag för att säkerställa den högsta kvaliteten i verksamhetens alla led.

Gardiner´s allra första produkt var ett nougatrån som såldes tillsammans med glass på stora event runtom i Skottland och England, t.ex. under Royal Highland Show och British Open Golf Championships. Kunder började snabbt att efterfråga fler sötsaker varvid Gardiners tog fram en söt vaniljfudge.

Idag, 60 år senare, exporterar Gardiners vaniljfudge till stora delar av världen. Speciellt populär är deras vaniljfudge smaksatt med olika sorters Malt Whisky.



GIOVANNI COLOMBO®s produkter har alltid karaktäriserats av ett omsorgsfullt urval av ingredienser och ett ständigt strävande efter utmärkt kvalité. GIOVANNI COLOMBO® grundades i början av 1900-talet när Cavalier Pietro Colombo började tillverka Gorgonzola med fadern Giovannis kunnande i ryggen. Märket är nu ett av de främsta tillhörande Gennaro Auricchio S.p.A. som med sina sekler av erfarenhet av osttillverkning fortsätter att garantera förstklassiga ostar.


Giuliano Martinelli är en man som lyckats göra sin hobby till ett recept för framgång. Fritidsintresset att leta tryfflar i skogarna kring byn Pietralunga i mellersta Italien har växt till ett internationellt erkänt företag. Sedan 1991 har Giuliano Tartufi utökat och förfinat sina produkter och de finns nu tillgängliga i över 50 länder.



Endast det bästa är gott nog - Storyn om Glenn Strömberg Collection/Collezione Italiana

Kvalitet & Trovärdighet. Två ord som räcker långt för att beskriva Glenn Strömberg. I egenskap av före detta spelare av högsta internationella klass. Då han är fotbollsexpert i Sveriges Television. I rollen som förväntansfull gäst vid matbordet.

Halvfabrikat har aldrig varit något som tilltalat Glenn Strömberg. På fotbollsplanen nöjde han sig aldrig med att springa lika långt, lika mycket och lika smart som alla andra. Han sprang mer, längre och smartare. I TV-studion är han hellre tyst än påtalar sådant vi tittare redan vet. Däremellan förmedlar han alltid det vi inte visste att vi ville veta. Vid ett matbord finns numera en utvecklad förmåga att ta för sig av livets goda. Inte exklusivt, inte dyrt, men äkta och lagat med kärlek.


Haupt Lakrits tillverkar och säljer söt- och saltlakrits, chokladöverdragen lakrits samt lakritsprodukter för matlagning och bakning. Gemensamt för all bolagets produkter är omsorgen kring ursprung, tillverkningsmetoder och ingredienser.

Christian Haupt och hans fru Camilla har under många år varit lakrits- och chokladentusiaster och Christian hade år 2012 långtgående planer att börja med chokladtillverkning. Men efter en semester på Island år 2013 ändrade han sig och beslöt sig för att satsa på lakrits.

Sedan följde en längre period där Christian och hans medarbetare sökte efter ingredienser och leverantörer över hela världen. Och målet stod klart från början - att skapa världens bästa lakrits. De ville skapa en söt- och saltlakrits som skiljde sig från mängden samt praliner som kombinerade lakrits och choklad.





Företaget är baserat i vackra Toscana i Italien, i en mindre fiskestad vid namn Castiglione della Pescaia. I många år har Il Boschetto på ett kreativt sätt utvecklat flera produktserier av främst olivoljor, balsamvinäger och kryddor. Grundrecepten har ärvts från generation till generation men Il Boschetto är innovativa och duktiga på att ta fram nya och moderna smaker i traditionella förpackningar.

Företaget drivs och ägs av Stefano Boschi, en äkta italienare med mycket kärlek för mat och smaker. Il Boschettos produkter är producerade med äkta hantverkskänsla och respekt för den klassiska, italienska matkulturen.



Il Parco föddes på 90-talet i staden San Giovanni Rotondo i italienska Apulien vid Nationalparken Gargano. De specialiserar sig på produktionen av buffelmjölk och mozzarella gjord därav.

Det är från ”nonno” Raffaele di Bari som det kulturella arvet och vurmen för traditionellt mathantverk kommer. Ett hantverk som har sina rötter i långt förgångna tider, eftersom det framställts buffelmjölk i trakten sedan 1200-talet. Detta historiska arv har numera den skyddade ursprungsbeteckningen D.O.P. Mozzarella di Bufala Campana som garanterar att mjölken kommer från bufflar som betar i markerna kring mellersta Italien.


ILCHESTER® står för bland det bästa som England kan erbjuda i ostväg. Ostarna tillverkas i regionen Somerset i sydvästra England och har gjort så sedan 1962. I denna region består omgivningarna mestadels av vidsträckta ängar och kullar täckta av frodigt grönt gräs.

Majoriteten av ostarna från ILCHESTER® tillverkas av råvaror som kommer inom två mils avstånd. Lokala ingredienser tillsammans med stor yrkeskunskap och traditioner skapar fantastiska produkter med hög kvalitet och spännande smaker.


Illy grundades 1933 av Francesco Illy. Man producerar och säljer en unik blandning av högkvalitativt espressokaffe som görs på 9 olika typer av Arabica bönor. Allt illykaffe är resultatet av noga utvalda kaffebönor från Syd-och Centralamerika, Indien och Afrika de skapar tillsammans den omisskännliga illysmaken.

Baserat i Trieste i Italien leds rosteriet av ordförande och koncernchef Andrea Illy, den tredje generationen av illyfamiljen. Illykaffe är norditaliensk i stilen, normalrosten är ganska mild i karaktären men mörkrosten har en mycket kraftig karaktär.





I mer än 100 år har det sydligaste hörnet av Bourgogne varit hem till bearbetningen av en rad kulinariska oljor med en autentisk fruktig smak. Genom generationer har familjen Leblanc låtit sitt hantverk gått i arv genom ledorden äkthet, tradition, natur, gastronomi och sinnrikhet.

Är det kvarnen som malt frön och frukter sedan 1878, eller de gamla teknikerna som gått vidare från far till son? Det är sannolikt en kombination av de två som garanterar kvalitén på varje dyrbar droppe olja som lämnar pressen.



Passion och savoir-faire i ostens tjänst.

På platsen vid floden Dives där tidigare stått en gammal kvarn började Fromagerie de Bernières tillverka ost 1883. 1888 grundades på samma plats varumärket JORT.
Denna osttillverkare som idag är sinnesbilden av Normandisk osttradition ystar fortfarande osten med tekniker nedärvda genom generationer. Med passion och erkänd skicklighet tar de varje dag om hand om mjölken hämtad från producenter som delar deras engagemang.
Deras prisbelönta Camembert är idag känd långt utanför Normadiets gränser.


Knäck & Bräck är ett familjeföretag som startades hösten 2008 av Annalena Brage i Östra Tunhem , en liten by beläget ca en mil norr om Falköping i Västra Götaland. Idag ägs och drivs Knäck & Bräck av Annalena Brage och Niclas Geidvall.

Vi har en viktig grundregel i allt vi gör – Bara det bästa är gott nog! Med det menar vi att man kan aldrig fuska sig till en bra produkt, de råvaror vi använder är de allra bästa vi kan hitta.

I bageriet bakar vi ekologiskt, med forntida sädesslag, odlade i närområdet av lokala bönder. Att knyta samman vårt tusenåriga arv att använda dessa forntida sädesslag med vårt moderna sätt att konsumera känns som ett sätt att sluta cirkeln och knyta ihop ”förr” och ”nu”.

Vårt mjöl är både odlat och malt lokalt och levereras av bonden själv till oss varje vecka. Vi använder endast mjöl från Wästgötarnas gårdar. Wästgötarna är åtta bönder som specialiserat sig just på de forntida sädesslagen.

Alla våra recept har skapats och utformats utifrån dessa mjölers unika karaktärer. Våra fröer, bär och tillbehör handlar vi, så mycket som möjligt svenskt och ekologiskt utan tillsatser. Vi använder inga tillsatser, inget socker i knäckebrödet, ingen jäst och inget tillsatt fett.


Must och cider från ekologisk och KRAV-certifierad gård i Munktorp, Västmanland.



Den med Modena synonyma balsamvinägerns tillkomst är inte bara tack vare det lokala klimatet men också människors kunskap och kännedom. Resultatet är en exklusiv och säregen produkt med rötter i antiken.

Det är ur respekt för denna tradition som Acetaia di Modena Antiqua uppstod för trettio år sedan. Endast italienska druvor används och druvmusten görs på speciellt utvalda druvor. Charmen hos Acetaia di Modena ligger i dess unika lagringsrum: tre våningar där mer än 250000 liter balsamvinäger vilar i små tunnor av slavonsk ek.

Acetaia di Modena har etablerat sig på den exklusiva balsamvinägermarknaden med sin innovation och sina högkvalitativa produkter, uppskattade världen över.

Balsamvinäger från Acetaia di Modena Antiqua är en kär smaksättare som förgyller alla maträtter. Några droppar räcker att harmonisera och ge smak på mat: från sallader till kött, från ost till frukt och desserter.


Campofilone har gjort italiensk äggpasta sedan 1912 med fabrik i den lilla medeltida byn Campofilone i italienska Marcheregionen. Mannen bakom La Campofilone heter Enzo Rossi och har fört vidare den hantverksmässiga känslan i pastatillverkningen som Campofilone är kända för.

La Campofilone är ett företag med spetskompetens och med en lång historia av strategiska val, små förluster och stora vinster. Företaget är kryddat av passion, tradition och är det första italienska företaget som med sin torkade äggpasta tilldelats den prestigefyllda DNV-certififeringen för sin produktkvalitet.


I den vackra delen Casentino i Toscana, i närheten av den medeltida byn Poppi, finns en av de främsta leverantörer av bland annat olivolja, balsamvinäger och kryddkvarnar. La Collinas produkter är presenterade i vackra presentförpackningar med ett innehåll som visar på en äkta, italiensk matglädje. La Collina är ett unikt och välskött familjeföretag som strävar efter att föra kvalitetsvaror ut i världen.


Gården där Lycktäppans Rapsolja pressas tillhör Rynninge by, en gammal klassisk radby som aldrig skiftats enligt ”Laga skifte”. Gården började ställas om till ekologisk odling redan 1996. År 2008 fanns den första egenodlade och gårdspressade rapsoljan på flaska.

Om gårdens egna odlingar inte räcker till köps rapsfrö in från närliggande, Kravgodkänd odling. Göran, som tillverkar Lycktäppans Rapsolja, är född och uppvuxen på gården, skolad inom lantbruk och utexaminerad Lantmästare 1991. 1995 tog han över driften av gården, efter sina föräldrar. Kort sagt har han ägnat sig åt lantbruk i någon form sedan han slutade grundskolan 1980. Gården, som han äger tillsammans med sin bror, köptes från början av hans farfar 1936.



Låt oss ta er tillbaka till 50-talets Italien. Under sommareftermiddagarna i Macarios, Italien skapade farmorn Vittoria uppfriskande drycker för såväl vuxna som barn. Ingredienserna var enkla, men smaken var oförglömlig och alla som provade hennes dryck var exalterade. Därför valde familjen att börja producera drycken hemifrån för att låta fler få avnjuta den genuina smaken. Företaget gick väl under flera år och skapade mersmak hos sina kunder, men sen valde grundaren, som var på årens höst att stänga ned företaget. Historien om denna upplevelse, tillsammans med minnet av deras farmor och hennes recept har uppmuntrat ett av barnbarnen att återuppliva projektet och bibehålla den där gamla familjeandan. Macario gick med i Holdim Group under 2015. Varumärket har fortfarande rötterna i sin tradition och målet kvarstår oförändrat – att släcka törsten med stil och erbjuda drycker grundade på enkla och äkta smaker.


Mandel och Mandel är ett litet familjeföretag som specialiserat sig på delikatessgodis med mandlar som bas.
De började redan för 15 år sedan sälja brända mandlar i liten skala på julmarknader. 2012 föddes idén att etablera ett eget varumärke och börja tillaga brända mandlar i flera olika smaker. Genom att experimentera fram och tillbaka med olika ingredienser fick de till slut tillräckligt många smaker för att kunna resa runt och börja presentera sina nya produkter till lokala butiker. Mandlarna blev snabbt uppskattade, och snart hade det etablerats en liten lokal kundbas.


MangaJo har en äkta passion för grönt te och menar själva att gräset kan vara ”grönare på andra sidan”. MangaJo drivs idag av Alex Hannon och hennes goda vän Anthony, som tillsammans startade företaget i början av 90-talet. Alex blev under sin resa i Asien inspirerad av de magiska ingredienser hon upptäckte i de olika länderna som sedan kom att bli startskottet för en fantastisk resa. Alex börjar varje dag med en flaska grönt te med citron. Idag säljs MangaJos iste säljs över hela världen. Alex, Anthony och deras team arbetar ständigt med att utveckla och göra dryckerna ännu bättre än vad dem är idag.

Grönt te som är basen i samtliga av MangaJos dycker är känt för sina hälsofrämjande effekter, sägs öka ämnesomsättningen och främja viktminskning.


Matilde Vicenzi är numera känt för sina kakor långt utanför Italiens gränser, men allt startade i en liten by i Verona 1905. Matilde och hennes man Sante började baka amaretti (mandelkakor), savoiardikex och millefoglie (smördegskakor) i butiken hemma i San Giovanni Lupatoto.  Savoiardikexen som fortfarande tillverkas efter orginalrecept, är populära världen över och kända för sin fantastiska konsistens, perfekta i en tiramisú.



”Welcome to Monty land” – ett kreativt chokladsprudlande godisparadis i England med en färgglad och drömmande serie.

Monty Bojangles choklad- och konfektfabrik är en drömmande och intensiv verkstad fylld av chokladbagare, entusiaster, designers, experter och konfektgenier som nu finslipat fram denna fantastiska serie chokladtryfflar och konfekt.

Monty Bojangles nya serie är inte bara en fröjd för ögat utan också en upplevelse för alla smaksinnen. Du hittar chokladtryfflar i olika smaker, karameller och fruktkonfekt som gör att man nästintill svävar iväg!

Det finns en anledning till att Monty Bojangles tre år i rad vunnit ”Great Taste Awards” och finns på utvalda choklad- och konfektbutiker runt om i världen. Om du är i England ska du inte missa att besöka deras egna chokladbarer som kallas för ”The Monty Truffle Bar”. Här utlovas en chokladupplevelse utöver det vanliga.

”Bells, buzzes, alarms and explosions can be heard from behind the closed doors of this most secretive conclave of our choco-lunatic party…”


Ny underbar serie konfekt, sirap och bröd efter grundarens mormors recept. Nelly var kokerska och älskade att laga mat, sylta, koka och baka. Hon kallades för drottningen i köket. Vid besök hemma hos mormor dukades det alltid upp fantastisk hemlagad mat, där det också i timmar pratades om mat och recept.


Ett unikt svenskt mathantverk.

Nibble Gårdsgris bygger på en hållbar grisuppfödning som genom sunda uppfödningsmetoder tar hänsyn till miljö och klimat med stor djuromsorg. Tack vare fri tillgång till ett väl sammansatt foder (med bl.a. omega 3) och Nibbles passion för djuren, är köttråvaran av högsta kvalité. Hög kvalité på råvaran i kombination med Italienska traditioner om lufttorkning, gör Nibbles lufttorkade produkter till ett unikt svenskt mathantverk.



NoMu är en sydafrikansk producent av bland annat kryddblandningar och olivolja. Företaget har en fantastisk historia. Tracy Foulkes är hjärtat och själen bakom NoMu som i december år 2000 startade företaget hemma i en hennes lilla rum i centrala Kapstaden. Hennes brinnande intresse för matlagning och att arbeta med kryddor har lett till hennes stylish och okomplicerade sätt att laga mat på. Hennes intresse och stil skildras i en unik serie av produkter där varje produkt har en unik historia.

Värdeorden inom företaget är; kvalitet, enhetlighet och innovation.Tracy är unik som kvinnlig entreprenör i Sydafrika och är högt respekterad. Som affärskvinna har hon medverkat i diverse tv-program, uppslag och event. På många events representerar även hennes man Paul Raphaely företaget och är en duktig talare. Tracy älskar fotografering, hon själv skriver de allra flesta artiklar och sätter ihop text med bild. Hon är en väldigt kreativ människa och sprudlar av idéer. Tracy tar fram alla produkter hemma i sitt eget kök.

NoMU är en av Sydafrikas ledande och ständigt expanderande företag. Själva säger NoMu:”Nomu has always been about the enjoyment of building a uniquely South African business, both as a highly motivated and enthusiastic team and also as a family”. Namnet kommer ifrån att Tracy då hon startade företaget var vegetarian, dvs. ”No Mu”.



Nordisk är som namnet avslöjar en nordisk leverantör av ett fantastiskt produktsortiment på flaska och burk, med ett innehåll på råvaror enbart från Nordens naturliga förråd. Produkterna är handgjorda för den absolut bästa kvaliteten och företaget levererar också en kreativitet utöver det vanliga.

Nordisk har återupptagit det nordiska matkulturarvet och skapat spännande sammansättningar av råvaror som förenar funktion, natur, kultur och historia. Det bästa med Norden, menar grundaren till Nordisk, är att vi har en ren natur med många härliga säsonger. Av dessa säsonger skapar vi delikatesser i spännande smakkombinationer.



Nuts’n More föddes av kärlek till nötter och choklad. En kärlek som sedan dess utvecklats till ett välsmakande sortiment av chokladbelagda mandlar och nötter.

Speciellt framtagen för livets fester finns den vackra serien Special Moments. Dansk lyx för både smaklökarna och ögat.


Anrika Nyborgs Gård är beläget i vackra Mälardalen och gården härstammar så långt tillbaka som 1400-talet, men nuvarande huvudbyggnad är upprättad under 1600-talet. På gården bedriver familjen Bosson, som fjärde generation, ett storskaligt jordbruk på ungefär 750 hektar jordbruksmark där man odlar spannmål och oljeväxter, till det kommer även 350 hektar skogsmark som man förvaltar. Arbetet sker med stor omsorg där man tappar rapsoljan för hand och stolt levererar till butiker och restauranger i Mälardalen med omnejd. Rapsodlingen utgör ungefär en femtedel av gårdens totala växtodling, till det tillkommer även höstvete för brödkvalitet, korn för maltkvalitet samt en mindre mängd sockerbetor, som är Sveriges nordligast odlade sockerbetor. I jämförelse med rapsen som växer längre söder ut så har Nyborgs raps, på grund av det geografiska läget, en längre blom- och mognadsperiod vilket i slutändan ger en högre smakupplevelse.


Olive Line International är en av Spaniens ledande exportörer och producenter av olivoljor och oliver. Företaget har tilldelats flera utmärkelser för sin produktkvalitet.

År 2013 vann dem Superior Taste Award; en internationell tävling i smakkvalitet. Superior Taste Awards certifierar att produkterna har överträffat förväntningar på smakkvalitet testad av 120st europeiska mästerkockar och sommelier.



Sedan mitten av 1800-talet har familjen Sánchez de la Torre varit involverad i olivoljeproduktion. Detta hundraåriga engagemang innebär en kunskap om produkten som, tillsammans med bruket av de mest moderna teknikerna, och hantverksmässigt kunnande gör det möjligt att få en jungfruolivolja av förstklassig kvalitet.


Panealba föddes 1982 på ett litet kontor i Verduno i Italienska Piemonte. Med tiden har den samlade expertisen och passionen hos familjen Tesio lett till utökning i produktionen av grissini, crostini och salta snacks. De finaste ingredienserna blandas kunnigt genom piemontesiskt hantverk och tekniskt avancerade processer.



Puglia i södra Italien utgör en idealisk plats för pastaproduktion tack vare den vinnande kombinationen av tradition och utvecklad teknik. Här produceras pasta från ”Pastificio del Colle”, en ledande pastatillverkare i Italien. Ägaren heter Mr. Vito Nettis och är sonson till Vito Nettis Senior som i början av 20-talet öppnade pastafabrik just i detta område, och som kom att utvecklas till ”Pastificio del Colle”. För detta företag är det förflutna, nuet och framtiden något som driver dem och som skapat denna kreativa pastaserie. Pastan är handgjord och smaksatt med naturliga aromer. Den färgade pastan ”Fancy” har blivit företagets signum och gjort dem berömda världen över.


Perché Ci Credo startades 2007 på halvön Salento i sydöstra Italien av Enrico De Lorenzo, tidigare matkonsult hos flera stora producenter. Företaget föddes genom hans önskan att kombinera traditionellt mathantverk med moderna idéer.



”Premium beverages designed to satisfy those who want more from a tonic than the blindingly obvious” – Peter Spanton

Peter Spanton Tonic är ett förstklassigt tonicvatten som finns i smakerna naturell, ingefära, citrongräs och kardemumma. Tonicvatten, med ursprung från det brittiska Indien, är idag en populär och vida känd dryck som ofta blandas tillsammans med Gin för en klassisk Gin & Tonic. Tonic gjordes ursprungligen enbart på vatten och kinin men smaksätts idag med olika sorters frukter och kryddor som kompletterar den bitterhet som Tonicvatten är känt för.

Peter Spantons Tonic Water är väldigt goda att servera och avnjuta som dem är eller blanda med exempelvis Gin eller Vodka. De olika smakerna är goda till olika sorters starkare dryck. No. 1 London Tonic, smaksatt med sicilianska citroner och med en bitterhet från apelsinskal, passar exempelvis perfekt med en finare Gin eller Vodka medan No. 3 Dry Ginger passar utmärkt till Whisky eller Bourbon. Under varje bild finns beskrivet vad de olika smakerna bäst kompletteras med.


Marcel Plantin startade Maison Plantin i Provence 1930. Sedan grunden har detta familjeföretag etablerat sig som leverantör av tryffel till Frankrikes finaste bord och de används fortfarande av kändiskockar som exempelvis Yannick Alléno. Hervé Poron tog över Maison Plantin 1986 och har successivt expanderat utanför Frankrikes gränser, från Japan till USA.  Företaget drivs nu av honom tillsammans med sonen Christopher och familjevännen Nicolas Rouhier.



Poddi Tartufi, som ligger i hjärtat av Italien, skördar tryffel av hög kvalitet, huvudsakligen från regionen Umbrien. De erbjuder 100% exklusiva italienska tryfflar, samt ett brett utbud av tryffelbaserade produkter och utvalda italienska specialiteter, som alla produceras med hänsyn till lokala traditioner och bevarar hantverksmässiga metoder.

För att behålla "Made in Italy" kvalitetsstandarder användes bara äkta ingredienser utan konserveringsmedel, antioxidanter eller tillsatser.
Poddi Tartufi är ett familjedrivet företag där traditionella familjerecept bevaras och återupplivas genom modern teknik och noggrant kontrollerad produktion.


Poitou-Charentes i västra Frankrike är ett land av gastronomi. Regionen bjuder på flera kända delikatesser: Cognac, Pineu de Charentes, ostron, musslor, ål, makroner och såklart getost.

Längs med floden Sèvre Niortaise, omgiven av vackra åker- och slättlandskap ligger byn Mothe Saint Héray. Redan 1897 bildade traktens mjölkbönder kooperativet La Mothe. Under 1900-talet riktade man sedan in sig på osttillverkning, då främst getost. 1996 togs kooperativet över av familjeföretaget Poitou Chèvre och nuförtiden ligger fokus helt på framställningen av traditionella getostar som exempelvis Mothais sur Feuille och den ursprungsbeskyddade Le Chabichou du Poitou.


Pralinhuset är ett familjeföretag i Stockholm som drivs av Mieneke och Günter Bea. Chokladen skulpteras och gjuts till olika former och figurer. Här tillhandahålls ett stort och varierat utbud av högkvalitativ ekologisk choklad, samt chokladkakor och praliner som passar olika typer av allergiker, t ex laktosfri, mjölkfri, nötfri och sockerfri choklad. I tillverkningen av handgjorda chokladkakor används allt från vit choklad utav endast kakaosmör till mörk choklad utav 100 % kakaomassa. Chokladen kryddas och smaksätts med spännande och innovativa smakkombinationer. De vackra chokladkakorna tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek.




Företaget grundades 1921 när Molinaro Giovanni började brukade jorden vid Cascina Magra i Piemonte. Idag ägs det av Enrico Molinaro och Gabriella Cricchio, fjärde generationen ansvarig för bearbetning och tillverkning av produkterna.


Rocinante är en osttillverkare i regionen La Mancha och en av Spaniens främsta producenter av Manchego.
De har även ett brett utbud av Iberico, utöver ren getost och fårost. Med rötter som går tillbaka ett halvsekel har de lyckats optimisera den traditionella osttillverkningsprocessen, och detta tillsammans med de bästa råvarorna ger förstklassiga ostar.

Rocinante är kvalitetssäkrade och miljöcertifierade.


Anrika Restaurang Rosengården i centrala Visby lägger stort fokus på lokala råvaror, och vad är mer gotländskt än ramslök? Rosengårdens Ramslöksgremolata tog hem första pris i Sveriges största tävling för innovativa matprodukter, Gastronomiska Matverk 2016.



Sabarot – säkert kunnande sedan 1819

1819 slog sig Jean-Pierre Sabarot ner i Franska Haute-Loire och köpte sig en kvarn och lade därmed grunden till dagens Sabarot.
I slutet på 1800-talet var företaget ännu främst inriktat på att sälja de kända gröna puylinserna men bredde snart ut sig till andra sorters linser och spannmål. De expanderade på 1900-talet till försäljningen av vild svamp och sedan 1996 även konserverade sniglar. På det senare området har de numera blivit Europas främsta distributör.
Idag leds företaget av 7 generationen som håller fast i de nedärvda kunskaperna som gjort Sabarot känt. Detta kunnande, denna noggrannhet, den senaste tekniken, och utvalda leverantörer gör att företaget numer är världsberömt.


Sabaton har försett konfektionsindustrin med kastanjer i över ett sekel, både som puréer och hela kanderade nötter. Kastanjerna är kvalitetskontrollerade under Appellation d'Origine Contrôlée, som garanterar bl.a. ursprung och framställningsmetoder. Sötad kastanjepuré kan med fördel användas i bakning eller som fyllning i crêpes och tårtor.


Sal de Ibiza är en linje fantastiska produkter smaksatta med havssalt från soliga Ibiza. Produkterna skördas uteslutande i naturreservatet ”Parc natural de ses Salines d’Eivissa” och är gjorda på 100 % havssalt av högsta möjliga kvalitet.

Sal de Ibizas produkter innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel. Saltet genomgår en långsam torkning under solen och mild slipning i gamla stenkvarnar som gör det möjligt att behålla sina mer än 80 viktiga mineraler och spårelement. Rent och hälsosamt havssalt kräver ingenting annat än sol, hav och havsbris. Cristal de la Vida!



San Benedetto började buteljera vatten från källorna San Benedetto och Guizza redan 1956, sedan dess har de växt från en lokal tillverkare till internationell leverantör av drycker. Idag erbjuder de även Italiens mest populära iste i olika smaker.



Sen 1899 – i mer än ett århundrade – har Sanpellegrino Group vart ett väletablerat namn i hela världen, synonymt med högsta kvalitet.
Distribuerat i över 120 länder på alla fem kontinenter, har Sanpellegrinos produkter – från alkoholfri aperitif till läskedryck – representerat kvalitet och excellens, framförallt deras fantastiska mineralvatten. Som resultatet av dess ursprung, med ett starkt band till Italien, dess kultur och tradition, representerar Sanpellegrino perfekt italiensk stil genom samvaro, trivsel, och fine dining. Sommelierer, kockar och kännare världen över, från USA till Frankrike, Tyskland till Kanada, Storbritannien till Australien, Japan till Förenade Arabemiraten är alla eniga om att dessa premiumvatten är själva symbolen för italiensk livsstil och god smak, och därför pryder de också världens bästa bord.


Tryffelprodukter av högsta klass från Toscana. Historien om familjen Savini och tryffel går tillbaka till 20-talet då Giuseppe Savini upptäckte sin passion för tryffel. Idag drivs verksamheten av den fjärde generationens familjemedlemmar som letar tryffel och personligen följer upp varje steg i produktionen. I Toscana hittar man tryffel året runt; från den allra svartaste och mest sällsynta tryffel till vinter- sommar och vita tryfflar. Varje dag ger sig tryffeljägare ut i hjärtat av Toscana där provinsen Pisa, Florence och Siena möter varandra. Savini gör allt för att säkerställa den allra bästa kvaliteten av produkterna och vet precis vart de ska leta. Varje tryffel väljs ut av Luciano och Cristiano Savini som märker och distribuerar produkten utefter sin rätta produktkategori; hel, skivad, smaksatt i olja etc. Alla produkter i sortimentet produceras efterhand för att säkerställa att produkten är så färsk som bara möjligt. 2007 markerade ett år att minnas för familjen Savini när de kom med i historieböckerna efter att ha hittat den största tryffeln genom tiderna; en vit tryffel på 1,497kg stor och som såldes på den internationella auktionen för toskanska tryfflar den 1 december 2007 för cirka $330,000.


Engelska Seedlip, baserat i Cambridgeshire, är världens första destillerade, alkoholfria spritdrycker och har svaret på frågan ”Vad ska du dricka när du inte dricker?”. Metoden baseras på dokument från 1651 om destillerade örtmediciner, där varje växt destilleras individuellt i en så kallad enkelpanna av koppar, för att sedan blandas varsamt och utan tillsatt socker eller sötnings-medel. Resultatet är en mogen och elegant alkoholfri spritdryck.


Selectos de Castilla grundades sommaren 1989 på initiativ av tre bröder, vars avsikt var att föda upp och göda Mulard ankor, och på så sätt få fram gödd anklever. Bröderna som är födda i sydvästra Frankrike, vände tillbaka till sin fars by och med sig hade de kunskapen och tekniken för att lyckas med uppfödning och framställning av ankprodukter. Selectos de Castilla föder upp sina djur i semi-frihet dvs. i stora inhägnade utrymmen utomhus. Uppfödningen är liten och respektfull emot ankan och naturen. Produkterna framställs hantverksmässigt, utan kemisk tillsättning eller konserveringsmedel av någon typ och är även gluten och laktosfria. Recepten är arvegods och de följs än i dag, så som de blev nedskrivna, med den största respekt åt råmaterialen, smaken och konsumenten.



Sockerbageriet - Fjärde Generationens konfektyrhandlare.

Sockerbageriet grundades i Helsingborg 1904 av nuvarande VDn Björn Holmgrens farfarsfar, Axel Holmgren, och hans hustru Mathilda. Produkter med de bästa ingredienserna har från första början varit Sockerbageriets prioritet och så är det än idag.


Företaget Sorrentino grundades 1982 av Marino Sorrentino, salamimästare, som senare lärt ut sitt hantverk till sonen Giovanni. Giovanni har i sin tur fört sitt kunnande vidare till sina söner Mariono och Oreste.

De gamla italienska mästarrecepten är nedärvda från far till son och kombinerar tradition med teknologi, vilket gifter samman Sorrentinos mission: att producera högkvalitativa produkter. Varje dag jobbar människor och teknologi tillsammans hos Sorrentino Salumificio för att ge dig den underbara upplevelsen av en skiva välsmakande salami.


I sydöstra England ligger den lilla kuststaden Woodbridge i grevskapet Suffolk. I staden bor Rick Sheepshanks och driver företaget Stokes, som är ett familjeföretag sedan 20 år tillbaka i tiden och har med enkla recept och rena produkter lyckats slå sig fram på många platser i världen.

Företaget har hjärtat med sig i hela produktionsprocessen, något som återspeglas tydligt i produkterna. Stokes använder endast naturliga och rena ingredienser med mogna färska tomater i sin Real Tomato Ketchup och Real Mayonnaise är gjord på ägg från frigående höns och extra jungfruolja.



Svart af Hälsingborg är ett nystartat företag som gör den mjukaste och godaste lakritsen vi smakat. De tillverkar svartlakrits av högsta kvalitet och produceras enbart med vegetabiliska ingredienser och innehåller varken palmolja eller gelatin, den är alltså helt vegansk.

Det började med att Angelo Lundqvist och Thao Hoang ville starta ett konfektyrföretag, men de behövde hjälp med att driva företaget och utveckla produkterna. De kontaktade då Mats Glimstål och Frida Andersson om de var intresserade av att hjälpa till. Mats och Frida tackade ja! Efter många år i konfektyrbranschen och med mycket kunskaper i ryggsäcken kände Mats och Frida att det var dags att gå vidare och göra något de länge pratat och drömt om, att driva ett eget konfektyrföretag. Mats och Frida är två karismatiska människor som sprudlar av energi och värme, vilket speglar av sig i produkterna. Tillsammans med Angelo och Thao och deras kompetens och erfarenhet kring eget företagande är de en stor tillgång och hjälp för att driva Svart af Hälsingborg framåt. En good match helt enkelt!


Tårtbiten är ett bageri som tillverkar underbart glutenfritt matbröd, tårtor och fikabröd. Allt bakas på äkta smör och finaste råvaror. 1994 startade Lotta tårtbiten och idag jobbar hon tillsammans med sin dotter i bageriet på Brunnby gård i Västerås.


Teministeriet är en leverantör av kvalitetste från Malmö. Med rötter på Formosa kombinerar Teministeriet uråldriga tetraditioner med skandinavisk minimalism, design och stil. En av grundarna, Kathryn Brown beskriver företagets etos - ”Min dröm var att ta tillvara på allt jag lärt mig om te under min uppväxt i Taiwan och återskapa det med smakerna och designestetiken i Skandinavien där jag nu bor och som jag älskar.” Från vitt kinesiskt Bai-Mu-Dan-te men igenkännbara dofter av fläder och champagne, till en grön Sencha med nordens vilda bär, speglar varje te sin multikulturella inspirationskälla.


Naturlig marmelad och curd från England. Thursday Cottage startade sin verksamhet 1963 i Somerset, England men har nu flyttat sin fabrik till landsbygden i Essex. Thursday Cottage smakar precis som hemgjort och som det smakade för över 50 år sedan.

Bra och naturliga ingredienser är viktigt för Thursday Cottage och produkterna produceras i små batcher för att säkerställa kvaliteten. Ett varumärke som vunnit guld i i ”Great Taste Awards”.



Tyrrells tillverkar chips på gården i Herefordshire på den engelska landsbygden.

Tyrrells är mycket stolta över sitt ursprung och använder lokalt odlade potatisar. Främst sorterna Lady Rosetta och Lady Claire.

Tyrrells låter potatisskalen vara kvar och skär potatisarna i tjocka skivor för bästa crunch innan de tillagas för hand utan konstgjorda tillsatser.


Underbara vitlöksbröd och tomatbröd från Spanien. Goda som snacks och perfekta till ost- & tapastallriken. Valentina är ett varumärke från Comex Bakery, specialiserade på bröd/snacks och tillbehör. Comex Bakery har bakat bröd i över 100 år och vill sprida de goda smakerna från Medelhavet till hela världen. Kvalitativa ingredienser och ett traditionellt hantverk har tagit fram Valentina snacks tillsammans med passionen för god och enkel mat.


Valrhona Chocolatier grundades 1922 i Tain-L’Hermitage i Rhonedalen i södra Frankrike, med en målsättning om att producera och leverera utsökt choklad till chocolaterier, konditorier och restauranger över hela världen.

Valrhona står inte bara för innovation och kvalitet, utan även hållbar och rättvis utveckling. Att ta fram ett sortiment som är både ekologiskt och fairtrade var därför ett självklart steg.
Chokladen är exklusiv med mycket hög kvalitet och tillgodoser alla smaker och chokladbehov.

Valrhona choklad introducerades på den svenska marknaden för ca 20 år sedan och sedan dess varit bland de mest använda chokladen hos otaliga livsnjutare och konditorier i hela landet.


Handgjord ekologisk choklad från Ystad.

Van Ufford är ett familjeföretag med två stora passioner – god choklad och ett gott hantverk. Därför görs allting för hand med kärlek och omsorg som viktiga ingredienser i den lilla chokladfabriken i Ystad. Från formen som chokladkakan gjuts i till den färdiga chokladkakan i din hand.

Alla Van Uffords produkter görs av ekologisk choklad. De bär, nötter, kryddor och annan smaksättning som användes är också alltid ekologiska så långt det bara är möjligt.


Med en dröm från Sveriges västkust har Vargen & Thor kommit till liv. En dröm om unika produkter som inte ser ut som något du tidigare sett i världens kök.

En dröm om produkter som kan vara kreativa men samtidigt enbart innehålla kloka materialval utan att t.ex. ha beläggning eller annat som kan vara farligt för dig.

En dröm om att ha alla dessa positiva egenskaper, men utan att ha ett hybris-pris. En produkt som tål tuffa tag.


Verlaque är en förstklassig produktserie från Sydafrikanska Cecil Vinegar Works. Genom att blanda balsamvinäger från italienska Modena med prisvinnande Sydafrikanska oliver och tropiska frukter och kryddor har Verlaque tagit fram en rad dressingar och oljor som inspirerar dig i köket.




Wernersson Ost grundades 1930 av Tage Wernersson. Företaget började som en liten lanthandel i byn Marbäck, strax utanför Ulricehamn. Allt möjligt såldes i affären, även om en speciell passion för ost fanns redan då. Med tiden märkte byborna detta och i folkmun kom affären att kallas för ”Wernerssons ost”. Även folket i bygden runt omkring började åka ut för att handla från Marbäcks egen ostmästare. Snart insåg Tage att det skulle vara enklare om han tog sig in till stan där folk hade fler ärenden. 1935 plockades baksätena bort i familjens T-ford och lastades full med ost. Varje onsdag och lördag sålde sedan Wernersson ost från ett torgstånd i Ulricehamn. Året om, i sol som regn.

Mycket har hänt sedan Tage Wernersson började sälja ost i Marbäcks lanthandel. Men ostmästarens känsla för kvalitet, smak och hantverk lever kvar i företaget än idag.




ZaraMamas Gourmetpopcorn laserades 2007 på Specialty and Fine Food Fair på Olympia i London. Det överväldigande intresset gjorde att distributörerna växte nästan över natt, likväl som allmänhetens efterfrågan på deras underbart färgglada och hälsosamma popcorn.

ZaraMama är ett litet med effektivt team, baserade i engelska Hertfordshire.
Gourmetrummet®

Gourmetrummet levererar delikatesser med fantastisk smak & design direkt hem till dig.

delikatesser på nätet
Säker e-handel med


delikatesser på nätet

dhl_logo klarna_logo mastercard_logo visa_logo

delikatesser på nätet