Beskrivning
Bottarga Polveralis är en riktig umami-bomb, som karaktäriseras av intensiv, krispig smak och doft av hav som förhöjer smakupplevelsen. Färdigriven bottarga med varierad textur används till olika typer av maträtter. Passar utmärkt till pastarätter då de finare bitarna smaksätter såsen och de lite grövre bitarna ger ett härligt tuggmotstånd. Det samma gäller när man smaksätter såser, majonnäser eller kryddsmör.
Bottarga görs traditionellt bland annat av multe och har ätits i sedan urminnes tider runt Medelhavet, inte minst i Italien, där man brukar säga att den bästa bottargan kommer från Sicilien eller Sardinien. Men den är betydligt fetare än den bottarga som görs på skreirom. Fördelarna med att rommen är magrare är flera menar Joakim Wikström, en av grundarna till denna delikatess.
Innehållsförteckning
ROM 96% (från Nord Atlanten (Gadus Morhua), salt.
Näringsinnehåll
Detta ska inte finnas ???