Beskrivning
Skreipärlor ett utmärkt alternativ till löj- och sikrom. De har en frisk smak med en fin balans mellan sälta och sötma. Skreipärlor passar till garnityr, sallader samt kalla- och varma såser. Pärlorna packas (med sin egen lake) i glasburkar som hermetiseras i vacuum, vilket gör att de konserveras och kan stå i rumstemperatur i 14 månader.
Skreipärlor framställs genom en sk. sfärifikationsprocess av urkokad Bottarga Borealis, som är torkad skreirom. Koket/laken silas och sedan tillsätts alginat (naturligt förtjockningsmedel gjort av brunalger), citronsyra och lite paprikapulver för färgen. Vätskan droppas ned i ett kalciumbad där reaktionen mellan alginat och kalcium gör att droppen stelnar till en sfär.
Innehållsförteckning
Vatten, ROM från torsk (Gadus Morhua), salt,
natriumalginat (E401), naturlig arom, citronsyra (E330),
paprikaextrakt (E160).
Näringsinnehåll
Detta ska inte finnas ???